BEBEĞİNİZİ BIRAKIN KENDİ YESİN !

Şüphesiz ki, annelerin çocuk beslenmesinde en zorlandığı süreçlerden biri de, çocuğun kendi kendine yemeyi öğrenmesidir. Bebeklerin beslenmesinde (anne sütünden veya  biberon mamasından katı gıdaya geçişte) önemli detaylardan biri gıdaları püre şeklinde yapıp kaşıkla vermek yerine küçük parça halindeki gıdaların önlerine konulmasıdır. 
6.aydan sonra bebeğinizin önüne beslenmesine uygun yiyecekleri koyun, bırakın kendi istediği gibi yesin. Bebekler önce dokunarak biraz oynayarak sonra ağızlarına götürerek her şeyi keşfederler. Bebek için yiyecek de öyledir, keşfedilmesi gereken bir oyuncak gibidir. O nedenle annenin sabır göstermesi gerekir. Kesinlikle buradaki püf nokta annenin önce bebeğine güvenmesi ve kendini rahat hissetmesidir. 
Çocuğun kendi kendine yemek yeme becerisini erken dönemde kazanması, ona ilk olarak ''Yeterlilik Duygusunu'' kazandıracaktır. Bebek kendi başına yemek yerse yediğinden lezzet alır, iştahı artar, karnı doyar, ince motor becerileri gelişir, sofraya herkesle birlikte oturmayı öğrenir en önemlisi anne baba ile olan çatışmaların önüne geçer.  
Yememek için inatlaşan, ağzında saatlerce lokma bekleten, telefonsuz tabletsiz yemek yemeyen, her yemeye kusur çıkaran, yediklerini kusan, her sofra zamanı gelmemek için bahaneler uyduran yüzlerce çocuk vardır. Tüm bunların nedeni maalesef bakım veren kişinin kaygılı ve koruyucu tutumudur. Ötelerden beri analarımızın uyguladığı bu yönteme şimdilerde BLW Yöntemi (Baby Led Weaning) deniyor. Ancak beslenmedeki inisiyatifi yetişkinden alıp bebeğe vermek çok daha doğrudur.
 

  • Related Posts

    TÜRK CUMHURİYETLERİ’NDE YAŞANAN TÜKETİM PATLAMASI KRİZİN HABERCİSİ –  Ankara Haber

    1990’lı yıllarda bağımsız devlet olarak sahneye çıkan Türk Cumhuriyetlerinin genelinde kapılarını dış dünyaya açıtıkları ilk yıllarda yaşanan “tüketim patlaması”nın devam ettiği görülüyor. Pazar sıkıntısı çeken Batılı ülkelerin iğneden ipliğe her…

    En yüksek getiri külçe altında –  Ankara Haber

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’nı açıkladı. Buna göre aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 8,80,…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir